Hauskan -tilan edesmennyt vanhaisäntä Esko (Miselin Manfred) oli tarkka mies reviiristään.
Noin hehtaarin tonttia suojeltiin viimeiseen asti, ajattelematta omaa kokoa tai
välittämättä itsesuojeluvaistosta. Milloin rajoja kokeili jänikset, hirvet, valkohäntä-peurat,
naapurin kissat ja milloin parit Briardit! Selätetty on myös hirvikoirat, snautserit, ajokoirat ja kaikki muutkin jotka ovat yrittäneet  ryppyillä Eskolle.....

Rakko - se kasvoikin Eskolla niihin mittoihin, että kun Esko kävi isännän kanssa ulkona aamuvirtsalla, loppua ei meinannut tulla sitten ollenkaan. (Kummallakaan!) Pikku pissimistä se ei ollut! Myös eläinlääkäri joskus mainitsi asiasta, kun Esko oli virtsarakon ultrassa.. Sanoi että "Oh-hoh, ompas se iso" Ja paine, ei puhettakaan vanhojen miesten eturauhasvaivoista, kaari oli sen verran komea!!! =)

1833258.jpg
HAUSKAN -TILAN PÄÄRAKENNUS 1920 -LUVULTA

Tilan uusi-isäntä Elmeri tuntuu omaksuvan tulevan tehtävän hyvin, näin parin päivän kokemuksella. Suurin osa pihasta on jo tutkittu ja pantu merkille mihin sitten isonapoikana merkit on sijoitettava, jotta Mutalan -kylän "kovin jätkä" -titteli säilyy tämän talon koira-isännällä.
Elmerin ei kuitenkaan tämän reviiri -asian kanssa tarvitse kiirehtiä, koska uhat reviiriä kohtaan on Eskon toimesta kukistettu ainakin vuodeksi eteenpäin! Elmeri saa siis kaikessa rauhassa kasvaa kunnon uroksen mittoihin ja sitten ryhtyä toimeen =)

1833329.jpg
MUTALAN KYLÄSTÄ LÖYTYY ELMERIN REVIIRI.

1833342.jpg

Kaikesta huolimatta urakka aloitettiin n. 5,4m ulko-ovelta ensimmäisenä iltana =)
Hienoa Elmeri!